Genoplev SoMeBi Awards 2017

Oplæg fra Award showet:

Kategorier og vindere:

🏆 Behind the scenes-prisen 2017

Kategori: Behind the scenes på biblioteket
Kun få brugere ved, hvad der foregår bag de lukkede døre på bibliotekerne eller kender de mange spe­cialopgaver, som biblioteksansatte løfter. Tag jeres følgere med ind bagved og lad dem forstå den verden, I bevæger jer i til daglig.

Vinder: Aalborg: Husk at hente dine reservationer
De formår at minde folk om noget relevant på en virkelig sjov og kreativ måde. Superfed måde, at få folk til at huske noget, der måske ellers kan virke kedeligt. Ligeledes fedt, at påmindelsen sker på en sjov måde, fremfor en belærende måde

Andre nominerede i kategorien:
– Glostrup: Hvad laver en børnebibliotekar
– Ringsted: Hurtigt hoppe med på viralt
– Sønderborg: Video fra vores kommende hjem


🏆
 Humør-prisen 2017

Kategori: Del ud af det gode humør
Humøret er højt på sociale medier. Folk kan godt lide at se glade mennesker, læse om finurlige hæn­delser og om folk, der gør lidt grin med sig selv. Så del gerne ud af jeres gode humør og sæt et smil på jeres følgeres læber. Det sætter biblioteket i et godt lys.

Vinder: Gladsaxe: Ødelæg en bogtitel
De formår at involvere brugerne i en sjov leg, som samtidig er virkelig biblioteksorienteret. Rigtig godt set!

Andre nominerede i kategorien:
– Guldborgsund: Hype af eReolen
– Ringsted: Puslespil
– Sønderborg: Alternative boganmeldelser


🏆
 Nyheds-prisen 2017

Kategori: Vis aktuelt indhold og tilbud
Sociale medier er et godt sted at vise aktuelle tilbud, som fx arrangementer, ved at publicere små teas­ere. Men pas på, I ikke udvikler mediet til en ren markedsføringskanal. Det er også en god ide at dele indhold, der relaterer sig til et samfundsaktuelt emne.

Vinder: Glostrup: Bogen kommer
De fortæller om en af deres services på en sjov – og lidt karikeret – måde. Glostrup: I laver nogle sjove videoer. Bliv ved med det, I er mega gode til det!

Andre nominerede i kategorien:
Egedal: Black Friday
– Lyngby-Taarbæk: Børnevalg
– eReolen: Populært krimitema lige nu


🏆
 Supermodel-prisen 2017

Kategori: Vis bibliotekets medarbejdere frem
Jeres medarbejdere er jeres bedste ambassadører. De besidder stor faglig viden inden for forskellige felter, som nemt kan aktiveres på sociale medier. Det kan gøre jeres læsere nysgerrige, opbygge bibliotekets tro­værdighed og give jeres organisation et mere menne­skeligt ansigt udadtil.

Vinder: Glostrup: Hvad laver en børnebibliotekar
Et GoPro på en medarbejder? Det er sgu sjovt! Fedt, at I viser, hvad I laver i løbet af en dag. Mange af os ved reelt ikke, hvad man laver i forskellige brancher, og her tages man med ind bag kulisserne. Sejt!

Andre nominerede i kategorien:
– Glostrup: Chefen går på ferie
– Jyllinge: Bogopsætter/novellekonkurrence
– Viborg: Bibliotekar med sort samvittighed


🏆 Einstein-prisen 2017

Kategori: Del ud af jeres viden og faglige begejstring
Som biblioteksmedarbejdere ligger I inde med en stor viden. Gennem deling af fagligt indhold kan I være med til at inspirere borgere til at udvide deres viden­s-horisont. Del også gerne viden, som ikke er direkte koblet til jeres eget bibliotek.

Vinder: Viborg: Historier om Danmark
De formår at lave en konkurrence, der er relevant i forhold til afsender. Man ser mange konkurrencer, der ikke har en rød tråd i forhold til afsender. Her bliver både bibliotek og Danmarkshistorie inddraget + brugerne inddrages. Godt set.

Andre nominerede i kategorien:
– Glostrup: Kongen er død
– Jyllinge: Bogopsætter/novellekonkurrence
– Københavns Hovedbibliotek: Pi’s liv


🏆 Library Spirit-prisen 2017

Kategori: Giv udtryk for værdier
I må gerne have en klar holdning og dele den med andre – selvfølgelig i en sober tone. Det kan fx gælde børns læsevaner. At give udtryk for jeres værdier gør det nemmere for jeres følgere at forholde sig til jer.

Vinder: Guldborgsund: Demokrati
De har formået at fortælle alt, hvad et bibliotek kan og skal på en ny måde – gennem et manifest og via budskabet om demokrati. Udførelsen kunne måske have været bedre, men budskabet er ikke til at tage fejl af, og det vinder de denne pris på. Samtidig er det prisværdigt, at man tænker trykte medier og sociale medier sammen i arbejdet med at formidle et budskab. Det er samtidig et tungt budskab, men det gøres meget fint. Det er godt gået, og vi vil klart sige: gør det igen og gør det med flere film. Det er så godt set (og husk undertekster næste gang).

Andre nominerede i kategorien:
– Ringsted: Terror i Manchester
– Stevns: Gode gerninger
– Gladsaxe: Læs med din far


🏆
  Go local-prisen 2017

Kategori: Vær en del af lokalområdet
Når indhold på sociale medier er nærværende og genkendeligt for jeres læsere, giver det ofte stort en­gagement. I må gerne vise jeres læsere, hvilken rolle I spiller for lokalsamfundet i hverdagen – både for den enkelte borger og i byen som helhed.

Vinder: Egedal: Lone hopper på cyklen
Det er en kanon måde at vise, at man hjælper til i lokalsamfundet og vil gøre noget for dem, der ikke selv kan komme til biblioteket! Kan man ikke komme til biblioteket, må biblioteket komme ud. Sejt!

Andre nominerede i kategorien:
– Guldborgsund: Børnehaven med på job
– Guldborgsund: Fredagsanbefaling
– Lemvig: Dyr og børn


🏆  Snack-prisen 2017

Kategori: Gør det lækkert
Visuelt flot indhold virker godt på sociale medier. Fx er Instagram en meget visuel platform, hvor I med fordel kan lave et stramt koncept for, hvilke billeder I deler. Det giver ofte et større engagement, hvis der er en rød tråd på indholds- og udtrykssiden i de billeder, der deles.

Vinder: Roskilde: Mandagshilsen
Enkelt, praktisk, smukt. Som en ritter sport er dette opslag en rendyrket snack, flot og veludført. Mums.

Andre nominerede i kategorien:
– Gladsaxe: Opfordring til gym.elever
– Vejle: Bookface
– Viborg: Library Shelfieday